kwb gooik & strijland

Koken

Vierde kookavond van het werkjaar (7 februari 2020)
Verzorgd door Freddy

Hammousse

IngrediŽnten

Bereidingswijze

Mix alle ham in een blender of hakmolen fijn. Week de gelatine in koud water. Warm de kippefond op en voeg de uitgeperste gelatineblaadjes toe. Klop de verse room half op. Voeg er de afgekoelde kippefond met gelatine toe en klop alles stevig op. Eventueel bijkruiden met peper en zout. Meng de opgeklopte room tesamen met de gemixte ham en voeg wat fijngesneden tomaten toe. Doe dit in een kom en laat ongeveer een uur opstijven in de frigo. Serveer eventueel met een crumble van brood.

Terug naar menu

Bladerdeeghapje met vulling

IngrediŽnten

Bereidingswijze

Rol de vellen bladerdeeg uit, snijd het bladerdeeg rechthoekig. Bestrijk het bladerdeeg met de vulling en rol op tot een cilinder. Snijd stukken van 1 à 2 cm lang. Plaats op een bakplaat en strijk het bladerdeeg in met het opgeklopte eigeel. Bak gedurende 20" à 25" in een voorverwarmde oven van 180°C.

Terug naar menu

Curryworst met currymayonaise en zoetzure cockatailsalade

IngrediŽnten

Bereidingswijze

Snij de curryworst in 4 gelijke delen en paneer de curryworst: eerst door de bloem, dan door het opgeklopt ei en tenslotte door het paneermeel. Meng de mayonaise met het currypoeder en breng op smaak. Snij de zoetzure coktailsalde in fijne stukken en meng met de zigeunersaus. Bak de curryworsten in de frituur. Serveer de curryworsten met de currysaus en de cocktailsalade.

Terug naar menu

Duo van kabeljauw(haasje), gerookte zalm en witte wijnsaus

IngrediŽnten

Bereidingswijze

Neem 75 gr vis van elke soort
Maak een courtbouillon van water, ajuin, selder, prei, wortel, tijm, laurier en kruid met peper en zout. Breng tot het kookpunt en laat zachtjes verder sudderen gedurende 30". Zeef de vloeistof en laat opnieuw koken en voeg er de stukken zalm toe. Laat de zalm afkoelen in de vloeistof.
Hak de sjalotten fijn en stoof deze aan in boter (niet kleuren). Voeg de visfumet samen met de room toe, evenals laurier en tijm. Reduceer de vloeistof gedurende 30". Doe er op het einde wat witte wijn bij en laat verder inkoken.
Snijd de prei, wortel en selder in fijne balkjes en stoof deze licht aan in boter.
Snij de paddestoelen in fijne schijfjes en gaar in een scheut water met citroensap, giet af en bewaar het vocht.
Rook de zalm op het vuur gedurende 5" en bak de kabeljauwfilet in de pan met boter.
Warm de zalm op in de saus en voeg de gegaarde groenten toe.
Serveer hierbij aardappelpuree met bieslook.

Terug naar menu

Soezen met slagroomvulling en chocoladesaus

IngrediŽnten

Bereidingswijze

Neem 10 g zout, 250 ml water en 250 ml melk en doe dit in een pan, voeg hierbij de boter en de 10 g suiker en laat dit koken. Voeg al roerend de bloem toe tot je een glad mengsel bekomt en laat dit deeg nog wat drogen op het vuur. Zet de pan van het vuur om af te koelen.
Doe de eieren in een kom en giet deze eieren één voor één bij het soezenbeslag. Vul een spuitzak met het beslag. Neem een bakplaat met siliconenmat en spuit hierop kleine ronde bolletjes. Instrijken met eigeel en in een oven van 180° bakken gedurende 15".

Slagroomvulling : Voeg de 60 g suiker bij de slagroom en klop deze stevig op, maar niet tot boter (slagroom moet erg koud zijn)

Chocoladesaus : smelt de chocolade en voeg er een beetje room bij.

Spuit de slagroom in de soezen en dep in de chocolademengeling.

Terug naar menu

Succes en smakelijk!