KWB Gooik & Strijland Groepsfoto! Heel moeilijk om iedereen tegelijk naar het vogeltje te laten kijken.  

Koken

Marokkaanse Kookles
(2 mrt 2007)

Klik op een gerecht voor het recept of scroll verder naar beneden.

Voorgerecht met aubergines

Benodigdheden

  • Aubergines
  • Look
  • Olijfolie
  • Zout & peper, paprika & saffraan
  • Koriander

Bereiding

Aubergines schillen, in blokjes snijden en laten stoven met look erbij.
Eenmaal gestoofd, plet je ze. Koriander fijn hakken en bijd de gestoofde aubergines voegen.
Peper, zout, paprika en saffraan bijvoegen, alles goed mengen.

Warm of koud serveren.

Terug naar menu

Voorgerecht met wortelen

Benodigdheden

  • Wortelen
  • Look
  • Olijfolie
  • Koriander & look
  • Peper, zout & saffraan

Bereiding

Wortelen laten koken. Eenmaal gekookt, goed laten uitlekken.
Wortelen in ronde schijven of blokjes snijden.
Koriander en look in wat olijfolie laten fruiten en kruiden. Alles goed mengen.

Warm of koud serveren.

Terug naar menu

Gerecht met lamsvlees en gedroogde pruimen

Benodigdheden

  • Lamsvlees (lamsbout)
  • Veel ajuinen
  • Tomaten
  • Koriander
  • Pruimen
  • Olijfolie
  • Zout & peper, paprika, cumijn en saffraan
  • Kanneel

Bereiding

Vlees goed laten bakken in olijfolie. Als het vlees wat bruin is, 1 ajuin en 1 tomaat + koriander toevoegen, kruiden en het vuur lager zetten zodat het vlees rustig gaar wordt. De rest van de ajuinen in een aparte pot laten fruiten en kanneel toevoegen. Goed mengen en verder laten koken. Als het gaar is, toevoegen bij het vlees.
Terwijl dit gebeurt, wat water aan de kook brengen, om daarna de pruimen erin te dompelen. Wat suiker toevoegen. Niet te lang erin laten, zodat ze mals blijven.

Terug naar menu

Couscous met vlees en groenten

Benodigdheden

  • 2 kg griesmeel
  • 2 kg vlees
  • olijfolie
  • ajuinen
  • koriander
  • wortelen
  • courgettes
  • wiffe kool
  • 1 of 2 tomaten
  • kikkererwten (geweekt)
  • raap
  • pompoen
  • zout & peper
  • paprikapoeder
  • saffraan

Bereiding

Olie goed laten warm worden en het vlees bijvoegen. Als het vlees wat gebakken is, de ajuinen toevoegen. Wat water laten koken. Het vlees en ajuinen kruiden. Kokend water in de pot doen. Wortelen, kikkererwten en raap snijden en in de pot voegen. Weer water toevoegen. Veel koriander in een knoop doen en zo in de pot gooien.
Terwijl dit kookt, maken we het griesmeel klaar. Het griesmeel in een grote plastieken kom doen, wat bevochtigen met lauw water. Dan het griesmeel in de couscousière doen en boven de pot zetten zodat het stooft. Zodra het stooft, doe je de griesmeel weer in de grote plastieken kom, weer wat bevochtigen en wat boter bijvoegen. Terug in de couscousière laten stoven.
Als de wortelen, kikkererwten en raap bijna gekookt zijn, voeg de courgettes, wiffe kool en pompoen bij.
De behandeling met de griesmeel weer herhalen (3 of 4 maal in totaal).

Terug naar menu

Muntthee

Benodigdheden

  • Verse munt
  • Suiker
  • Thee: Chinese thee (jasmijnthee) of andere
  • Theepot
  • Gekookt water

Bereiding

De munt in koud water wassen en in kleine stukjes knippen.
Theepot goed spoelen met heet water.
l 1/2 soeplepel thee in de theepot doen en spoelen met heet water. Uitspoelen.
Munt toevoegen + suiker en gekookt water.

Bismiliah!

Terug naar menu

Dessert: Boules de Neige

Benodigdheden

  • 500 gr meel
  • 125 gr suiker
  • 125 gr boter
  • 3 eieren
  • Cocosnoot (gemalen)
  • 1 zakje chemische gist (Alsa)
  • Oranjebloesemwater
  • Abrikozenconfituur

Bereiding

Boter laten smelten en eieren toevoegen, suiker en het meel met gist.
Het deeg goed bewerken en kleine balletjes maken.
In de oven zetten gedurend 10 minuutjes op 150°.

Eens de balletjes gebakken zijn, het geheel bevochtigen met oranjebloesemwater, dan in confituur rollen, daarna in de gemalen cocosnoot.

Tesamen met de muntthee opdienen

Smakelijk

Terug naar menu

Laatste wijziging: 06/02/2012 - 22:21:47
(C) 2005 - 2018 - kwb gooik & strijland
Pagina 1522 keer bekeken en 1458 keer bezocht sinds 24/09/2006.
Naar boven