kwb gooik & strijland

Koken

Eerste kookavond van het werkjaar (12 oktober 2018)
Verzorgd door Stefan Detandt

Forelmousse met appel en rode biet

IngrediŽnten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

Rode biet gaar koken
Doe de forel met de zure room en de slagroom in een mixbeker en mix fijn
Op smaak brengen met citroensap, pezo
Dille fijnhakken en er bij voegen
Wat takjes dille apart houden voor afwerking

Rode biet en appel in heel kleine stukjes snijden en mengen
Verdeel over borrelglaasjes
wat mengsel apart houden voor afwerking

Forelmousse in glaasjes doen

Laten opstijven in koelkast (1u)

Werk af, net voor het serveren, met extra blokjes rode biet en appel en een takje dille

Terug naar menu

Komkommer - geitenkaas

IngrediŽnten

Voor 12 personen

Bereidingswijze

Komkommer in plakjes snijden
Geitenkaas in stukjes snijden
Doe 3 EL balsamicoazijn in een steelpan en laat op een zacht vuurtje een beetje inkoken zodanig dat je een stroopje krijgt

Terug naar menu

Scampi diabolique

IngrediŽnten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

Scampi's bakken
Sjalot en knoflook fijnsnipperen
Schil de wortel en de paprika en cutter ze fijn
Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes
Verhit de olijfolie samen met een beetje boter, stoof hierin de sjalot, knoflook, wortel en paprika en laat alles even stoven
Voeg currypoeder en paprikapoeder toe, roer alles om en laat de kruiden even mee stoven
Voeg sambal oelek, ketchup, tomatenpuree toe en roer zodat alle smaken zich vermengen
Blus onmiddellijk met de witte wijn en laat al roerend de alcohol verdampen
Giet de room erbij en laat de saus al roerend zachtjes inkoken
Scampi's toevoegen
Vlak voor het opdienen afwerken met de tomatenstukjes en bieslook of kervel
Serveer met stokbrood (kan ook met pasta of rijst)

Terug naar menu

Bospaddenstoelensoep

IngrediŽnten

Voor 5 personen

Bereidingswijze

Uien en knoflook fijn hakken
Peterselie fijnhakken
Paddenstoelen in grove stukken snijden
Paddenstoelen voor de garnering in flinterdunne schijfjes snijden
Stoof ui en knoflook in boter en regelmatig omroeren
Overgieten met kippenbouillon, paddenstoelen en kruidentuiltje bijvoegen
10 min zachtjes laten sudderen
Kruidentuiltje wegnemen en soep mixen
Room bijvoegen en kruiden met pezo

Opdienen: Soep in borden en garneren met de fijngesneden paddenstoelen en wat peterselie

Terug naar menu

Groentepot met kippenblokjes

IngrediŽnten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

Snijd de prei in ringen
Snijd de wortelen in schijfjes
Schil de aardappelen en snij ze in 4 stukken
Schil de raap en snij ze in blokjes
Snijd de paddestoelen in schijfjes
Snijd de kip in blokjes
Schroei de kip dicht in een pan met een beetje olie
Verwarm de olie in een kookpot en fruit hierin de prei en de wortelen
Doe wat water in het stoofpotje en voeg de aardappelen toe
Raap en paddestoelen toevoegen
Ongeveer 10 min laten stoven en dan kip bijvoegen
Kruiden met pezo

Terug naar menu

Mascarpone met rood fruit

IngrediŽnten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

Doe de mascarpone in een kom en meng met de bloemsuiker.
Klop de slagroom half stijf. Voeg de slagroom bij het mascarponemengsel.
Roer voorzichtig om.
Verkruimel de speculaaskoekjes.
Snij de aardbeien in kleine stukjes. Vul nu 4 glaasjes: schep in elk glaasje een laagje mascarponemengsel.
Lepel daarbovenop een laagje aardbeien en extra rode vruchten.
Strooi er wat speculaaskruimels bovenop.
Herhaal de routine nog eens: mascarponernengsel, aardbeien, rode vruchten en speculaaskruimels.
Werk af met enkele blaadjes verse munt.
Zet de dessertglazen in de koelkast tot vlak voor het serveren.

Terug naar menu

Succes en smakelijk!