KWB Gooik & Strijland Tijdens het inladen worden de fietsen al eens gekeurd. De kinderfiets zal wel wat te klein zijn voor Willy. Valeer heeft alvast zijn rennersmutsje al opgezet.  

Koken

Derde kookles van het werkjaar (10 december 2010)
Verzorgd door Dirk

Klik op een gerecht voor het recept of scroll verder naar beneden.

Mini tomaat garnaal

IngrediŽnten

  • 1 tomaatje per persoon
  • paar handgepelde garnalen per persoon
  • mayonnaise
  • limoen
  • pezo

Bereidingswijze

Pellen van van de garnalen
Mini tomaat uithollen, zout instrooien en laten uitlekken
Garnalen mengen met peper, beetje mayonaise en limoensap
Mini tomaat opvullen en in glaasje zetten, met blaadje peterselie en schijfje limoen

Terug naar menu

Pakje van gerookte zalm met mascarpone

IngrediŽnten

  • 100 gr gerookte zalm
  • 100 gr mascarpone
  • olijfolie
  • 50 ml vruchtensap (passie, mango, ...)
  • citroen/limoen
  • bieslook

Bereidingswijze

Mascarpone opkloppen met olijfolie, passievruchtensap of mango vruchtensap, beetje citroen of limoen, peper
Fijn gesnipperde bieslook bijvoegen, laten opstijven in de koelkast
Vinaigrette bij maken
Kleine ring met gerookte zalm bekleden
Opvullen met beetje marscapone mengsel, toevouwen
Opdienen op klein bordje, schaaltje met bieslook, blad sla en vinaigrette

Terug naar menu

Bisque van garnalen

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 300 gr garanalen om te pellen
  • 1 stengel bleekselder (geschild)
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • boter/olijfolie
  • scheut cognac
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 teentje look
  • beetje bloem
  • 1/3 fles witte wijn
  • 1/3 gezeefde tomaten
  • 1/3 visfumet
  • tijm/peterseliestengel/(laurier) - samengebonden
  • 1 steranijs

Bereidingswijze

Garnalen pellen, koppen en schalen bijhouden
Groenten aanstoven in boter en apart houden
Pellen bakken in een beetje boter en/of olijfolie
Blussen met scheut cognac
Tomatenpuree en gesnipperde look bijvoegen en nog wat laten aanbakken
Bebloemen
Gezeefde tomaten bijvoegen, witte wijn bijvoegen an visfumet bijvoegen
Tijm en peterseliestengel bijvoegen en 2 stuks steranijs
20 min lichtjes laten koken en afkruiden (met oa cayennepeper)
Zeven door grote zeef en dan door kleine zeef
Opdienen met garnalen en eventueel half opgeklopte room

Terug naar menu

Varkenswangetjes met kappertjes en champignons

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 2 varkenswangetjes/persoon
  • boter
  • 1/3 fles rode wijn
  • 2/3 kalfsfond
  • 1 klein potje kappertjes
  • 250 gr champignons (wilde als variant)
  • 200 ml room
  • aardappels
  • platte peterselie
  • grote ui

Bereidingswijze

Varkenswangetjes opkuisen (ontvliezen) en kruiden, aanbakken in de boter
Rode wijn bijvoegen en kalfsfond bijvoegen + bouquet garni
Kappertjes afspoelen en bijvoegen
Zachtjes laten stoven gedurende min. 2 uur

Champignons in schijfjes snijden en aanbakken in de boter - 2 min. Voor het serveren aan toe voegen.
Enkele schijfjes houden ter garnering
Gaar vlees uit de saus halen en saus laten inkoken met room
Vlees in schijven snijden en in warme fondd warm houden

Puree maken (aardappels koken in de schil, pellen, pletten en boter en peterselie aan toe voegen)

Bordschikking :
Ondersauzen, en 4-5 schijven vlees op saus leggen
Garnituur van champignons en kappertjes op het vlees leggen
Puree in ring serveren naast het vlees
Optioneel: geglaceerde rapen bijvoegen of aardpeer

Terug naar menu

Sabayon van krieken

IngrediŽnten

(Per persoon)
  • 1 eigeel
  • half dopje suiker
  • 2 halve dopjes kriek (bier)

Bereidingswijze

Alles krachtig mengen met de garde zodat het een luchtig mengsel wordt
Op een zacht vuur al roerend laten dik worden

Serveren in een mooi glas met onderaan in het glas bvb boerenjongens (krieken) of een bolletje ijs

Terug naar menu

Succes en smakelijk!

 

Laatste wijziging: 06/02/2012 - 22:21:55
(C) 2005 - 2018 - kwb gooik & strijland
Pagina 1832 keer bekeken en 1757 keer bezocht sinds 24/09/2006.
Naar boven