KWB Gooik & Strijland Effe verzamelen en uitblazen. Binnenkant van het het kapelletje in het begijnhof. Zaterdag 8 januari 2011
Saffelbergwandeling  

Koken

Koken voor kids (17 maart 2012)

Bekijk hier enkele fotokes.

Klik op een gerecht voor het recept of scroll verder naar beneden.

Aloha

IngrediŽnten

  • 10 cl. Ananassap
  • 5 cl. Appelsap
  • 4 cl. Sinaasappelsap
  • 1 cl. Vers geperst citroensap

Bereidingswijze

Doe alle ingrediŽnten met 4 ijsblokjes in de shaker. Sluit de shaker en schud het geheel ongeveer 15 seconden door elkaar. Giet de inhoud van de shaker door de barzeef in een glas.

Terug naar menu

Hartige tomaten, mozzarella schijfjes met een frisse dressing

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 4 vlees tomaten
  • 4 bollenmozzarella
  • 250 ml olijfolie
  • 1 teentjeknoflook
  • 1 ajuin
  • 1 snuifjezeezout per tomaat
  • 1 snuifje peper van de molen per tomaat
  • 1 bosje kruiden (basilicum,tijm)
  • 125 gr geroosterde pijnboompitten
  • 100 ml balsamicoazijn

Bereidingswijze

Op voorhand maken we de dressing zodat deze kan intrekken

Olijfolie, balsamicoazijn, geperste teentje knoflook, fijn gesneden ajuinen samen mengen en voeg er de kruiden bij (ook naar gelang de smaak). Ik heb gekozen voor basilicum, tijm die stamp je fijn en doe met de oliedressing.

Rooster de pijnboompitjes, die houden we voor de afwerking...

Dan snijd je de mozzarella, tomaten in 5 à 6 schijfjes (hangt af van de grote van je tomaat). Leg deze op het bord te beginnen met tomaat, mozzarella, tomaat, enz...

Doe er de dressing over en werk af met de pijnboompitjes. Kruid nog af met de pepermolen en het zeezout. Is lekker met ciabatta brood..

Terug naar menu

Gefrituurde mozarellaspiesjes

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 30 kerstomaatjes
  • 30 stukjes mozarella
  • 3 eieren
  • 50 gr bloem
  • 50 gr paneermeel
  • een paar blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Rijg de tomaatjes en de mozarella op een spiesje. Klop de 3 eieren los. Zet 3 potjes klaar: eentje met de bloem, eentje met de eieren en eentje met het paneermeel. Draai de spiesjes eerst in de bloem, dan in het ei en daarna in het paneermeel. Frituur ze op 170°C tot ze goudbruin zijn. Bestrooi ze na het bakken met de basilicum.

Een tip: je kan de kerstomaatjes ook vervangen door zongedroogde tomaten.

Terug naar menu

Pasta met tonijn

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 2 eetlepels Solo
  • 6 eetlepels Solo Delifine
  • 150 gr tonijn in eigen nat
  • 250 gr kleine pasta
  • laurierpoeder
  • 1 blokjevis of zeevruchtenbouillon
  • Zout en peper
  • 1 ui
  • 300 gr garnalen
  • 2 eetlepels tomatenpuree

Bereidingswijze

Stoof de ui in de Solo aan en voeg er de tomatenpuree en de Solo Delifine bij.
Laat de tonijn uitlekken en snipper grof.
Voeg de tonijn en de garnalen bij de saus en laat op een zacht vuur opwarmen zonder te koken.
Breng op smaak met peper en laurier.
Kook de pasta beetgaar in de bouillon en giet af.
Meng de pasta met de saus en dien goed warm op.

Terug naar menu

Milanese minestrone

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 40 gr vet spek (in reepjes)
  • half teentje knoflook
  • halve ui
  • 1 takje verse bladpeterselie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 tomaten (ontveld, ontpit en kleingesneden)
  • 2 wortelen (fijngehakt)
  • 3 aardappelen (fijngehakt)
  • 2 courgettes (fijngehakt)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gr gedopte doperwten
  • halve savooikool (gesnipperd)
  • 100 gr verse bonen
  • 100 gr langkorrelige rijst
  • 4 verse blaadjes salie (fijngehakt)
  • 6 verse blaadjes basilicum (fijngehakt)
  • zout

Bereidingswijze

Hak het vet spek met de knoflook en ui heel fijn. Voeg de peterselie en de bleekselderij toe en hak opnieuw. Doe het mengsel in een pan met de tomaten, wortelen, aardappels, courgettes en olie. Voeg 2 liter water toe. Doe er zout naar smaak bij en breng alles op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep minstens 2 uur pruttelen. Doe er de erwten en de kool bij, kook ze 15 minuten mee, voeg de rijst toe en laat deze in 18 minuten gaar worden: roer af en toe. Roer er de kruiden door, schep de soep in een terrine en geef er veel parmezaan bij. Deze minestrone moet tamelijk dik zijn. Hij is heet erg lekker.

Terug naar menu

Kipfilet met mascarponesaus

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 1 sjalot
  • 20 gr Solo
  • 1 kruidentuiltje (tijm - laurier - peterseliestengels)
  • zout en peper
  • 4 eetlepels Solo Delifine
  • 100 gr mozzarella
  • tagliatelle
  • 4 kipfilets
  • 4 plakjes parmaham
  • 500 gr tomaat
  • 1 kleine ui
  • 1 teentjelook
  • 250 gr mascarpone
  • fijngehakte basilicum

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Voor de saus: Pel de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Pel en hak de ui, het lookteentje en de sjalot zeer fijn. Stoof de ui en de sjalot met de Solo.
Voeg de tomaten toe. Meng goed, voeg de look, het kruidentuiltje, zout en peper toe.
Laat 15 tot 20 minuten afgedekt pruttelen.
Roer de saus door een zeef en meng er de mascarpone onder. Werk af met basilicum naar smaak.
Wikkel elke kipfilet in een sneetje parmaham, bestrooi deze met de in stukjes gehakte mozzarella, giet er de Solo Delifine over en bak dit 10 minuten in de oven in een vuurvaste schaal.
Kook de tagliatelle intussen al dente. Dien op met de mascarponesaus en tagliatelle.

Terug naar menu

Halve perzik gevuld met mascarpone, bitterkoekjes en een vleugje amaretto

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 8 halve perziken op siroop uitgelekt
  • 250 gr mascarpone
  • 5 bitterkoekjes verkruimeld
  • 3 eetlepels amaretto

Bereidingswijze

Klop de mascarpone los met de amaretto. Roer er de kruimels bitterkoekjes door. Vul de halve perziken met dit mengsel . Zet in de koelkast tot gebruik.

Terug naar menu

Succes en smakelijk!

 

Laatste wijziging: 19/03/2012 - 21:11:07
(C) 2005 - 2018 - kwb gooik & strijland
Pagina 2429 keer bekeken en 2403 keer bezocht sinds 24/09/2006.
Naar boven