KWB Gooik & Strijland Deze hond heeft nog geen kou.  

Koken

Kookles verzorgd door Stefaan Detandt (7 maa 2008)

Klik op een gerecht voor het recept of scroll verder naar beneden.

Voorgerecht
Scampi's met witloof en nazareth kaas

IngrediŽnten

(voor 4 personen = 8 kroketten)
  • 16 scampi's
  • 4 stronken witloof
  • 1/2 tomaat
  • 100 g Nazareth kaas
  • 1.5 dl vetarme room (15 %)
  • 1/4 koffielepel mosterd (zachte)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel fijngesnipperde peterselie muskaatnoot
  • pezo
  • stokbrood of fleurons
  • boter

Bereidingswijze

Scampi's pellen en droogdeppen
Witloof zeer fijn snippperen
Vruchtvlees van tomaat in dobbelsteentjes snijden

Room + mosterd + witloof in kookpan
Kruiden met pezo en muskaat
Afgedekt 5 minuten laten sudderen op zacht vuurtje

Boter in pan laten kleuren en scampi's 2 min laten bakken
Kruiden met pezo

Scampi's bij witloof voegen en de in stukjes gesneden kaas bijvoegen en laten smelten

Afwerken met fijngesnipperde peterselie en dobbelsteentjes van tomaat
Op smaak brengen met citroensap

Serveren met stokbrood of fleurons

Terug naar menu

Aalsterse uiensoep met diablotin

IngrediŽnten

(voor 6 personen)
  • 6 dikke uien
  • 2 preistaven
  • 2 l gevogelte fond (4 blokjes kippebouillon)
  • toastbrood
  • 150 g geraspte kaas
  • 100 g boter
  • pezo

Bereidingswijze

5 uien fijn snijden
prei fijn snijden

Uien + prei:
in boter laten kleuren
bevochtigen met fond
30 min zachtjes laten koken
pezo

Diablotin:
toastbrood roosteren
rondjes uit geroosterd brood snijden (2 per persoon)

Soubise puree:
1 ui fijnhakken
glazig stoven in wat boter
gemalen kaas toevoegen + pezo

Soubise puree op de diablotins aanbrengen

Kokende soep opdienen
Diablotins afzondertijk op bordje opdienen

Terug naar menu

Hoofdgerecht
Gehaktballen met tomatensaus en tagliatelli of brood

IngrediŽnten tomatensaus

(voor 4 personen)
  • olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen fijn gesnipperd
  • 2 blikken gepelde tomaten (In seizoen vteestomaten)
  • basilicumblaadjes
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel suiker
  • pezo

Bereidingswijze tomatensaus

tomaten versnijden
olie verwarmen in kom
uisnippers toevoegen en ze 3 a 4 minuten glazig bakken
daarna knoflook, tomaten, basilicum, balsamicoazijn en suiker toevoegen
mengsel 30 min zachtjes Iaten koken en af en toe roeren
op smaak brengen met pezo
mengsel mixen tot gladde saus

IngrediŽnten gehaktballen

(voor 4 personen)
  • 800 gr runds - kalfsgehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 eetlepels wit broodkruim
  • handvol gehakte peterselie
  • gehakte naaldjes van verse rozemarijn
  • 1 ei
  • pezo
  • olijfolie
  • 1 bol mozarella vers geraspt
  • 8 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • basilicumblaadjes
  • tagliatelli

Bereidingswijze gehaktballen


gehakt vermengen met ui, broodkruim, peterselie, rozemarijn en ei in een grote kom
op smaak brengen met pezo
kleine balletjes rollen van het vleesmengsel

gehaktballen bakken in pan met olie

alle gehaktballen in een grote ovenschaal doen
schenk de tomatensaus erover en strooi de mozzarella en parmesaanse kaas erover

schotel in een voorverwarmde oven (180°C) 45 min laten bakken
basilicum bijvoegen en opdienen met tagliatelli of brood

Terug naar menu

Nagerecht
Gebakken ananas met rumsaus

IngrediŽnten

(Voor 4 personen)
  • 1 verse ananas
  • sap van 2 sinaasappelen
  • 2 kofflelepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel rum of grand marnier
  • 2 eetlepels boter
  • vanilleroomijs
  • bloemsuiker

Bereidingswijze

ananas schillen en in schijven van 1 cm dik snijden
uit elke schijf de harde kern verwijderen

boter smelten in de pan en de ananasschijf lichtjes bakken

honing toevoegen en volledig laten uitsmelten in de pan zodat
de ananasschijven lichtjes bruin kleuren

giet het sinaasappelsap en de rum of grand marnier erbij en
laat de saus wat inkoken

ananasschijven uit de pan halen

een beetje lauwwarme saus op het bord gieten
schijf ananas in het midden leggen
schep daarop een bolletje ijs
bord bestrooien met wat bloemsuiker

Terug naar menu

 

Laatste wijziging: 06/02/2012 - 22:21:49
(C) 2005 - 2018 - kwb gooik & strijland
Pagina 1719 keer bekeken en 1627 keer bezocht sinds 24/09/2006.
Naar boven