KWB Gooik & Strijland Prachtig uitzicht over de haven en de stad van Vlissingen.  

Koken

Koken voor kids - Croque en Co (16 april 2016)
Verzorgd door Goedele Brijnaert en Johan Tielemans

Croque met zalm en kruidenkaas

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 8 sneden brood
  • 4 sneden zalm
  • Potje kruidenkaas

Bereidingswijze

Beleg de boterhammen en steek onder de grill of bak kort op de pan.

Terug naar menu

Croque met parmaham

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 4 sneetjes parmaham
  • 250 g mozzarella
  • 4 sneden brood
  • 2 eetlepels honing
  • Tijm en peper

Bereidingswijze

Snij de mozzarella in gelijke schijfjes. Beleg de boterham met 1 plakje parmaham en mozzarella. Lepel er de honing over en bestrooi met tijm en peper.
Bak deze 2 à 3 min. goudbruin onder de ovenverwarmde ovengrill.

Terug naar menu

Croque met kip, appel en brie

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 8 sneetjes gekookte kipfilet
  • 2 appelen
  • 150 g brie
  • 8 sneden toastbrood
  • Olijfolie
  • Tijm en pezo

Bereidingswijze

Snij de brie in 4 gelijke sneden. Schil de appelen en snij in schijven.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de schijven appel 1 à 2 min. aan elke kant en kruid met peper en zout.
Verdeel de appelen over 4 sneetjes toastbrood en schik er de sneetjes brie op.
Bestrooi met de tijm en verdeel er de sneetjes kipfilet over en bedek met een sneetje toastbrood.
Bak de croques 3 min. goudbruin in een croque machine.

Terug naar menu

Croque-madame

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 8 sneetjes toastbrood
  • 4 sneetjes gekookte ham
  • 4 sneetjes gekookte kaas.
  • Rucola
  • 4 eieren
  • Pezo

Bereidingswijze

Maak 4 croques met 8 sneetjes toastbrood, 4 sneetjes gekookte ham en kaas.
Verdeel rucola over de croque en leg er telkens een spiegelei op. Kruid af met peper en zout.

Terug naar menu

Croque met spek, geitenkaas en spinazie

IngrediŽnten

Voor 4 personen
  • 8 sneetjes gerookt spek (fijn)
  • 20g spinazie
  • Tomatentapenade
  • 4 sneetjes geitenkaas
  • 8 sneden toastbrood
  • 2 gegrilde paprikaís
  • pezo

Bereidingswijze

Snij de gegrilde paprikaís in gelijke reepjes.
Bestrijk 4 sneden toastbrood met de tapenade en schik de paprikareepjes op.
Verdeel de spinazieblaadjes, 2 sneetjes spek en 1 sneetje geitenkaas over. Kruid met peper en zout en bedek met een sneetje toastbrood.
Bak de croques 3 min. goudbruin in een croque machine.

Terug naar menu

Succes en smakelijk!

 

Laatste wijziging: 22/04/2016 - 11:17:12
(C) 2005 - 2018 - kwb gooik & strijland
Pagina 444 keer bekeken en 441 keer bezocht sinds 24/09/2006.
Naar boven