kwb gooik & strijland

Koken

Vierde kookles van het werkjaar (2 februari 2012)
Verzorgd door Goedele Brijnaert

Klik op een gerecht voor het recept of scroll verder naar beneden.

Paprika-bloemkoolsoep met mascarpone

IngrediŽnten

Voor 6 personen

Bereidingswijze

Laat de boter smelten en voeg de ui toe, nadien de paprikareepjes, overgieten met kippenbouillon, de bloemkoolroosjes toevoegen en de blokjes aardappel, aan de kook brengen en mixen, houd enkele roosjes over en laat deze 5 min. koken in licht gezouten water. Mascarpone onder de soep zetten, eventueel met een klopper. Op smaak brengen en afwerken met de roosjes en peterselie.

Terug naar menu

Kalfsfilet in zoutkorst met kaasaardappelroosjes

IngrediŽnten kalfsfilet

Voor 6 personen

Bereidingswijze kalfsfilet

Bloem en zout in een schaal mengen en zoveel water bijvoegen tot er een soepel deeg ontstaat. Afgedekt 15 min. laten rusten. Intussen de kalfsfilet met peper en geplet knoflook inwrijven en de takjes op het vlees leggen. Op een pan de kalfsfilets in boter toe schroeien langs alle kanten.

Het zoutdeeg op een met meel bestoven werkvlak zo groot uitrollen dat het vlees erin kan worden gewikkeld. Het vlees in het midden leggen en het deeg er rondom goed aandrukken. De deegmantel met een vork meermaals doorprikken, zodat de stoom kan ontsnappen.

Het gebraad op een met olie bestreken braadslede leggen en in het onderste gedeelte van de oven op 200įC braden. Wanneer de kern tį 80 bedraagt is het vlees klaar.

Ondertussen het witloof wassen en in repen snijden om het nadien in een pan te wokken.

De kalfsfilet uit de oven halen en enkele minuten laten rusten zodat de sappen zich kunnen verdelen. Aan tafel de zoutkorst breken en de kalfsfilet eruit halen en in plakken snijden.

IngrediŽnten kaasaardappelroosjes

Voor 6 personen

Bereidingswijze kaasaardappelroosjes

Bereid een aardappelpuree. Voeg melk, kruiden en gemalen kaas bij. Spuit roosjes op een bakplaat. Gebruik een spuitpunt met grove hals. Laat lichtjes kleuren in een hete oven bij 200°C tot 220°C. Voeg een weinig tomatenpuree bij om lichtjes roze aardappelroosjes te bekomen.

Terug naar menu

Poffertjes

IngrediŽnten

Bereidingswijze

Maak een gistdeeg van de bloem, melk, gist en zout. Het deeg ongeveer 1 uur laten rijzen.

Wat gesmolten boter in elk kuiltje van de hete poffertjespan gieten. De kuiltjes voor de helft met deeg vullen en de poffertjes op een flink vuur aan weerszijden vlug lichtbruin bakken.

Vergezel jezelf met een bolletje ijs en bedien je met poffertjes!!

Terug naar menu

Succes en smakelijk!