KWB Gooik & Strijland Terug in Parecia kunnen we gezellig napraten... En dan...  

Koken

Initiatie in de Thaise keuken (22 feb 2008)

Klik op een gerecht voor het recept of scroll verder naar beneden.

Voorgerecht
Kung Hum Paa

Gefrituurde tijgergarnalen

IngrediŽnten

  • 12 Scampi's (tijgergarnalen)
  • Loempiadeeg (ty spring roll pastry)
  • 4 soeplepels oestersaus
  • 2 soeplepels vissaus
  • 1 soeplepel suiker
  • 2 soeplepels thaise olie (sesamolie)
  • 1 ei

Bereidingswijze

Breng de scampi's in lauw water, pel ze en laat de staart eraan, snij de rug half open.
Meng voor de saus de oestersaus, de vissaus, de suiker en de Thaise olie.
Neem een grote kom, doe er saus en de scampi's in en laat een half uur rusten.
Verdeel de blaadjes deeg in 2, rol er de scampi's in met de staart langs buiten, toeplakken met het ei.
Bakken in frituurvet van 190°C

Terug naar menu

Soep

IngrediŽnten

  • 2 komkommers
  • 500 g gehakt
  • Peper, zout
  • 1 teentje look
  • 1 wortel
  • 1 takje koriander
  • 2 blokjes vleesbouillon
  • 1 liter water

Bereidingswijze

Breng het gehakt in een kom, snij de wortel heel fijn en meng met het gehakt. Voeg zout en peper toe.
Schil de komkommer (zebra), verdeel in 4 stukken en haal het hart (binnenste) met een lepel uit elk stuk. Opvullen met gehakt.
Water aan de kook brengen met de bouillonblokjes.
Komkommers +/- 20 minuten op voorhand laten stoven met een takje koriander en dan bij de soep toevoegen.

Terug naar menu

Hoofdgerecht
Pat Piauw Wan Kai

IngrediŽnten

  • Kipfilet (800 g)
  • 1 komkommer
  • Blik ananas (= 4 schijven)
  • vissaus : 2 soeplepels
  • suiker : 2 soeplepels
  • 2 tomaten
  • 2 wortels
  • 1 ajuin
  • 4 soeplepels ketchup
  • 2 soeplepels zoetzure saus
  • 1.5 soeplepel bouillion (kip) = poeder
  • 2 teentjes look

Bereidingswijze

Snij de kip in stukken.
Snij de komkommer in stukken van +/- 5 cm breedte
Snij de ajuin in dikke stukjes
Snij de tomaten in dikke stukjes (met schil)
Snij de wortel in stukjes van +/- 5 cm breedte
Doe olijfolie op een pan en voeg de look fijn gesneden erbij tot deze gaar is en voeg de kip erbij.
Voeg de wortel bij (1 minuut laten stoven)
Voeg de rest van de groeten uitgezonderd de tomaten erbij.
Voeg nu vissaus, suiker, ananas (met de helft van het sap), ketchup, zoetzure saus, bouillon poeder, ... nadien de tomaten.

Terug naar menu

Dessert
Bolluauj Kai Wan

IngrediŽnten

  • 300g Thai bloem
  • 150g suiker
  • 8 kwarteleitjes
  • 1/2 liter kokosnotenmelk
  • 3 kleurmengers Thai
  • 25 cl water

Bereidingswijze

Water laten koken.
Bloem in de kom doen.
Voeg water bij de bloem en bewerk met de hand totdat het op deeg lijkt
Verdeel dit in drie stukken

Kleurmenger in 1 soeplepel water doen
Voeg dit bij een stuk deeg.
Meng de kleur met de hand door het stuk deeg totdat het stuk een gelijke kleur heeft
Maak daarvan balletjes
Breng water aan de kook en voeg de balletjes erbij, laat koken tot ze bovenkomen
Balletjes die bovendrijven afscheppen en in koud water doen.
Doe dit voor de 3 stukken deeg, elk met een andere kleur

Kokosnotenmelk in kom doen (suiker bijvoegen)
Een beetje laten koken
25 cl water bijvoegen
Meng het mengsel van gekleurde en gekookte deegballetjes met de kokosnotenmelk
Proeven of er genoeg suiker is
Kwarteleieren openen en bij het geheel doen

Terug naar menu

 

Laatste wijziging: 06/02/2012 - 22:21:48
(C) 2005 - 2018 - kwb gooik & strijland
Pagina 1462 keer bekeken en 1392 keer bezocht sinds 24/09/2006.
Naar boven