KWB Gooik & Strijland Vervolgens het patroon op de pompoen kleven en met een prikker over brengen op de pompoen. Het bestuur van KWB Leerbeek staat achter de toog.  

Koken

Tweede kookles van het werkjaar (7 nov 2008)
Verzorgd door Stefan De Tandt

Klik op een gerecht voor het recept of scroll verder naar beneden.

Thaise salade

IngrediŽnten

(voor 6 personen)
  • 100 gr uitjes
  • 300 gr sojascheuten
  • 2 kipfilets
  • 12 scampi's
  • 1 tomaat
  • 1 paprika
  • 1/2 venkel
  • 200 gr gemengde sla
  • wat kervel voor garnering
  • 1/2 dl rijstazijn
  • 1 dl sojasaus
  • enkele druppels sesamolie
  • 1 dl zonnebloemolie
  • arachideolie

Bereidingswijze

Tomaat, paprika en venkel in kleine blokjes snijden.

Vinaigrette maken met azijn, sojasaus, sesamolie en zonnebloemolie.

Gemengde sla in kom doen samen met paprika, venkel, tomaat, sojascheuten en uitjes.
Vinaigrette onder de sla mengen.

Kipfilets in blokjes snijden. Aanbakken in pan met arachideolie.

Schep de salade op de borden en schik er de blokjes kip en scampi's op.

Versier met blaadje kervel.

Terug naar menu

Knolseldersoepje met appelen en blauwgeaderde kaas

IngrediŽnten

(voor 6 personen)
  • 2l water
  • 4 groentebouillonblokjes
  • 2 appels
  • 200 gr blauwgeaderde kaas (gorgonzola, cambozola)
  • 2 uien
  • 500 gr knolselder
  • olijfolie
  • 40 gr bloem
  • pezo
  • enkele selderblaadjes

Bereidingswijze

Uien fijn snipperen.
Knolselder in blokjes snijden.
Appels schillen en in blokjes snijden.

Uien aanstoven in olijfolie en bloem toevoegen.
Bouilon erop gieten.
Appels en knolselder toevoegen en gaar laten koken.

Soep mixen en kaas in de soep laten smelten op smaak brengen met pezo.
Als garnituur wat fijngesneden rauwe selderblaadjes toeveoegen.

Terug naar menu

Hinderagout met bospaddestoelen

IngrediŽnten

(voor 4 personen)
  • 50 gr gerookte spekreepjes
  • 4 sjalotten
  • 40 gr boter
  • 600 gr hinderagout
  • 80 gr ontpitte, groene olijven
  • salie
  • 10 cl droge vermout
  • 20 cl gevogeltefond
  • 250 gr bospaddestoelen
  • pezo
  • noedels of tagliatelli

Bereidingswijze

Sjalotten in grove stukken snijden.
Spekreepjes samen met sjalotten in pan braden.
Uit de pan nemen.

Doe er dan de spekreepjes, de salie en pezo bij.
Giet de vermout en de gevogeltefond erbij.
Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje 1 uur stoven.

Paddestoelen bakken en kruiden met pezo.

In de stoofpan gieten samen met de olijven.

Dooreen roeren en nog 5 minuten zonder deksel stoven op matig vuur.

Terug naar menu

Chocolademousse

IngrediŽnten

(Voor 10 personen)

Stap 1

  • 0,250 kg fondant chocolade
  • 100 gr boter
Samen smelten in warmwaterbad (bain mairie). Als alles gesmolten is, laten afkoelen tot op kamertemperatuur.

Stap 2

  • 0,500 kg room (minstens 35%)
  • 50 gr griessuiker
Voor 50% opkloppen (koud)

Stap 3

  • 4 eierdooiers
  • 50 gr griessuiker
Wit kloppen (koud)

Stap 4

  • 4 eiwitten
  • 50 gr griessuiker
Stevig glad kloppen (koud)

Stap 4
3 onder 1 mengen.
2 onder 3 en 1 mengen.
4 onder 2, 3 en 1 mengen.

Terug naar menu

Succes en smakelijk!

 

Laatste wijziging: 06/02/2012 - 22:21:51
(C) 2005 - 2018 - kwb gooik & strijland
Pagina 3235 keer bekeken en 3093 keer bezocht sinds 24/09/2006.
Naar boven