KWB Gooik & Strijland Wortel-sinaasslaatje Wim let er op dat de natuur er netto ook beter op wordt en doet niet aan productie ten koste van de natuur.  

Koken

Tweede kookles van het werkjaar (28 oktober 2016)
Verzorgd door Jeanne

Tomaat Mozzarella

IngrediŽnten

  • kerstomaten
  • mozzarella
  • zwarte olijven
  • basilicum
  • balsamico azijn
  • houten spiesjes

Bereidingswijze

Prik afwisselend een tomaatje, een olijfje, een bolletje mozzarella en een blaadje basilicum op een spiesje tot het vol is. Werk af met een paar druppels balsamico azijn.

Terug naar menu

Sambusa

IngrediŽnten

  • spring roll
  • gehakt
  • ajuin
  • koriander
  • peper

Bereidingswijze

Het gehakt in een pan bakken en losroeren. De ajuin en koriander fijn hakken.
Onder het gehakt mengen. Kruiden naar smaak.

De spring roll in driehoekjes snijden, de gehaktmengeling erop verdelen. Goed
sluiten, met water en bloem dicht lijmen zodat er geen olie in het pakje kan komen.

Enkele minuutjes laten bakken in olie.

Terug naar menu

Soep met rundvlees

IngrediŽnten

  • 250 gr rundsvlees op been
  • julienne groenten
  • 3 bouillonblokjes
  • 2 liter water
  • peper

Bereidingswijze

Breng het water met het rundsvlees en de bouillonblokjes aan de kook en laat het ongeveer 1 uur trekken. Voeg de julienne groenten en peper toe en laat alles nog 10 minuten mee koken.

Terug naar menu

Kip met pindakaas

IngrediŽnten

Voor 6 personen
  • 6 kippenbouten
  • 3 soeplepels pindakaas
  • 1 grote ui
  • 1 half groene paprika
  • 1 half rode paprika
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 blokjes kippen bouillon
  • 1 doosje room
  • 5 soeplepels olie
  • 1 glas water
  • curry
  • peper
  • paprika
  • laurier
  • muskaatnoot
  • zout

Bereidingswijze

Braad de kippenbouten in een braadpan met de boter. Zet de olie op het vuur in
een kookpan, voeg de ui toe en de paprika en dek af. Voeg de gepelde tomaten
toe als de ui en de paprika half gaar zijn. Dek opnieuw af.

Als de tomaten goed gaar zijn, voeg dan alle kruiden toe en terzelfder tijd ook
de bouillonblokjes en het glas water. Laat gedurende ongeveer een kwartier
koken, ondertussen roerend met een houten lepel. De kippenbouten onderdompelen in de saus (5-10 min). In kleine beetjes de pindakaas toevoegen en onmiddellijk daarna de room. Laat nog 10 min op het vuur staan koken.

Opdienen met gekookte rijst en gebaken bananen

Terug naar menu

Oliebollen op Afrikaanse wijze

IngrediŽnten

  • 1 kg zelfrijzende bloem
  • +/- 600cc lauw water
  • 400gr suiker
  • 200 gr
  • kokospoeder
  • 3 eieren

Bereidingswijze

De bloem in een kom doen en mengen met de suiker. Met de hand mengen met
lauw water. De eieren toevoegen. Op het laatste het kokospoeder bij mengen. 15 min laten rusten. Met de hand bollen vormen en bakken in frituurvet op 180 °C.

Terug naar menu

Succes en smakelijk!

 

Laatste wijziging: 31/10/2016 - 21:40:56
(C) 2005 - 2018 - kwb gooik & strijland
Pagina 377 keer bekeken en 364 keer bezocht sinds 24/09/2006.
Naar boven