KWB Gooik & Strijland Laura Lynn wordt nog steeds bedrogen...  

Koken

Koken voor kids - Warme en koude hapjes (5 april 2014)
Verzorgd door Goedele, Johan, Guy, Simon, Luc, Lieven en Rudy

Bladerdeeghapje met appel en brie

IngrediŽnten

  • 1 appel
  • 1 vel uitgerold bladerdeeg
  • 150g brie
  • 1 ei
  • het sap van een halve citroen
  • 3 koffielepels tijm
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de appel, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.
Snij de brie in blokjes
Klop het ei los
Rol het bladerdeeg en snij in 6 gelijke stukken van 15cm op 15cm.

Verdeel de appel- en kaasblokjes over het bladerdeeg en kruid met tijm, peper en zout.
Plooi dicht tot driehoekige flapjes en druk de randen goed aan.
Strijk in met het losgeklopte ei.
Schuif 20min in de voorverwarmde oven op 200°C.

Terug naar menu

Bladerdeeg hapje met kaas

IngrediŽnten

  • 1 ei
  • 1 vel bladerdeeg
  • smeerkaasjes (vb la vache qui rite)

Bereidingswijze

Rol het deeg open en snij plakjes van 10cm op 10 cm
Trek de kaasjes open.
Klop het ei los.

Leg het kaasje op het bladerdeeg en vouw het dicht.
Duw de randen aan met de benen van een vork.
Bestrijk het pakje met ei.
Schuif 20min in de voorverwarmde oven op 200°C.

Terug naar menu

Visreepjes in een saffraankorstje

IngrediŽnten

  • 6 hondstongfilets
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 dl olijfolie
  • 2 saffraancapsules
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze

Laat de hondstondfilets ontdooien, dep droop en snij in reepjes van 2 op 5 cm.
Snij de citroen in partjes.

Wentel de visreepjes door het bloemmengsel en schud de overtollige bloem af.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de visreepjes aan beide kanten .
Laat uitlekken op keukenpapier en dien op met citroenpartjes en een sausje.

Terug naar menu

Libanese broodjes

IngrediŽnten

  • 4 grote pitabroodjes
  • 10cl olijfolie
  • 5 takjes tijm
  • 2 koffielepels komijn
  • 3 koffielepels koriander
  • peper en zout

Bereidingswijze

Plet de koriander en komijn grof. Rits de tijlblaadjes van de takjes.
Meng de kruiden met de olijolie.
Toast de pitabroodjes kort en snij horizontaal in 2.

Leg de pitabroodjes op een bakplaat en verdeel er het oliemengsel over.
Kruid met peper en zout.
Schuif 5 min onder de grill tot ze lichtbruin en krokant zijn. (let er op dat ze niet aanbranden)

Terug naar menu

Hummus

IngrediŽnten

  • 225g kikkererwten
  • 2 eetlepels wokolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • het sap van 1,5 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje vers koriander
  • 5 takjes vers peterselie
  • 2 koffielepels paprikapoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snipper de koriander, de peterselie en het knoflookteentje fijn.
Laat de kikkererwten uitlekken.

Mix de kikkererwten met het paprikapoeder, de knoflook, de koriander en de peterselie in een hoge beker.
Voeg de wokolie, de olijfolie en het citroensap toe en mix tot een smeuige pasta. Voeg eventueel nog groentenbouillon of water toe en kruid met peper en zout.

Terug naar menu

Gemarineerde kaasstaafjes

IngrediŽnten

  • 200g manchego (Spaanse kaas) of provolone (harde Italiaanse kaas)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 potje verse basilicum
  • 5 takjes verse tijm
  • 1 koffielepel rozemarijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snipper het basilicum en de tijm fijn en snij de kaas in rechthoekjes van 2 op 3 cm en 1 cm dikte.
Meng alle ingrediŽnten en laat minstens een nacht marineren. Dien op met knapperig warm brood en een fris slaatje.

Terug naar menu

Wortel-sinaasslaatje

IngrediŽnten

  • 500g wortelen
  • 3 sinaasappelen
  • het sap van halve citroen
  • 5 takjes koriander
  • 1 koffielepel suiker
  • peper en zout.

Bereidingswijze

Rasp de wortelen en besprenkel met het citroensap.
Snipper de koriander fijn.

Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snij het vruchtvlees in partjes van tussen de vliezen uit.
Meng de sinaasappelpartjes met geraspte wortelen en de suiker. Zet minimaal 30 min in de koelkast.

Afwerking: Kruid net voor het opdienen met peper en zout en bestrooi met de fijngesnipperde koriander.

Terug naar menu

Krielpatatjes met gerookte zalm en zure room

IngrediŽnten

  • 10 krielpatatjes
  • 1 snee gerookte zalm
  • 1 potje zure room
  • 1 takje dille

Bereidingswijze

Was de patatjes en kook ze gaar in de schil.
Snij ze horizontaal in 2.

Leg een stukje gerookte zalm op het patatje en doe er wat zure room op.
Werk af met een takje dille

Terug naar menu

Cocktail: Sweet Melon

IngrediŽnten

  • 1L bloedsinaasappelsap
  • 1L ananassap
  • 1/2L spuitwater
  • het sap van 2 limoenen
  • 1 meloen (vb Piel de Sapo)

Bereidingswijze

Snij het vruchtvlees van de meloen in blokjes.
Giet de gekoelde sappen in een grote glazen kom. Voeg de meloenblokjes toe en zet enkele uren koel weg.
Giet het gekoelde spuitwater er net voor het opdienen bij.

Terug naar menu

Succes en smakelijk!

 

Laatste wijziging: 06/04/2014 - 22:52:54
(C) 2005 - 2018 - kwb gooik & strijland
Pagina 863 keer bekeken en 850 keer bezocht sinds 24/09/2006.
Naar boven