KWB Gooik & Strijland Huidige bestuursploeg en het schepencollege. Wim let er op dat de natuur er netto ook beter op wordt en doet niet aan productie ten koste van de natuur.  

Koken

Koken voor kids (12 april 2008)

Klik op een gerecht voor het recept of scroll verder naar beneden.

Cool sun Mocktail met hapjes

Cool sun Mocktail(*)

IngrediŽnten

  • 20cl sinaasappelsap
  • 20cl appelsap
  • 20cl ananassap
  • 10cl limoensap
  • ijsblokjes

Bereidingswijze

Meng alle sappen in een grote kom. Doe in 4 brede glazen een drietal ijsblokjes en vul aan met de vruchtensappen. Serveer met rietjes.

(*) Een cocktail zonder alcohol heet mocktail. Deze bevatten veel fruit en zijn daardoor lekker en verfrissend.

Eend met surprisepeer

IngrediŽnten

  • 90 g gekookte eend
  • 1 grote peer
  • 2 koffielepels balsamicoazijn
  • 16 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Verwijder het klokhuis van de peer, snij het vruchtvlees in 15 tal stukjes en besprenkel met 2 koffielepels balsamicoazijn. Bedek elk stukje peer met een basilicumblaadje, rol er een plakje gerookte eend rond en zet vast met een prikkertje.

Ook lekker met abrikozen, nectarines of perziken.

Banaanprikkers met spek

IngrediŽnten

  • 12 sneetjes gezouten spek
  • 2 bananen
  • 1/4 bloemkool
  • olijfolie
  • kerriepoeder
  • pezo

Bereidingswijze

Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook in 3 min. beetgaar. Laat goed uitlekken. Roer de kerriepoeder, peper en zout door de olijfolie en meng onder de bloemkoolroosjes. Snij de bananen in 2 lange helften en snij in stukken van 3 cm. Halveer de reepjes spek.

Rol de ene keer een stukje banaan, de andere keer een bloemkoolroosje in een spekreepje. Zet 2 spekrolletjes vast per prikker. Bak op een pan tot het spek net knapperig is.

Terug naar menu

Afrikaanse wortelsoep met komijnkoekje

IngrediŽnten

  • 1 sjalot
  • 2 wortelen
  • 1 dl geperst sinaasappelsap
  • 5 dl kippenbouillon
  • pezo,
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • gember

IngrediŽnten voor de komijnkoekjes

  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • 1 eiwit
  • 15 g suiker
  • komijn

Bereidingswijze

Breng de kippenbouillon samen met het sinaasappelsap aan de kook. Voeg de fijngesnipperde sjalot en de in blokjes gesneden wortelen toe. Breng aan de kook, doe er de kruiden bij, dek af en laat 20 min. koken. Mix heel fijn.

Meng voor de komijnkoekjes de boter, de bloem, het eiwit en de suiker dooreen. Leg telkens een koffielepel deeg op een ingevette bakplaat en strijk open tot 5 cm lange reepjes. Strooi er komijn over en bak 8 min. in een op 180į C voorverwarmde oven.

Verdeel de soep over minisoepkommetjes en leg dwars bovenop een komijnkoekje.

Terug naar menu

Scampis op italiaanse wijze

IngrediŽnten

(voor 4 personen)
  • 24 middelgrote scampi~s
  • 6 dunne sneetjes Italiaanse hesp
  • 2 dl room
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • boter
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie
  • peper
  • stokbrood

Bereidingswijze

Leg de diepgevroren scampi~s 2 min. in een kom heet water, zo kunt u ze gemakkelijk pellen. Dep ze vervolgens goed droog met keukenpapier. Snij de hesp in kleine reepjes en wikkel elke scampi in een reepje.

Laat de boter kleuren in een braadpan. Leg er de scampirolletjes in en draai ze na 1 min. om.

Doe er het geplette teentje knoflook bij en kruid met peper. Laat 2 min. bakken. Haal de scampirolletjes uit de pan en hou ze warm. Doe 1 eetl. water in de pan en schraap het braadvocht goed los.

Voeg de room toe en 2 eetl. tomatenpuree. Meng goed dooreen en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.

Doe de scampi~s weer in de pan, strooi de fijngesnipperde peterselie over en laat 1 min. doorwarmen en roer alles nog even om.

Terug naar menu

Varkensrolletjes met pesto en ganda ham

IngrediŽnten

(voor 4 personen)
    4 varkenssneden
  • 185 g pesto
  • 8 ŗ 12 sneden Ganda ham
  • 500 g groentenmix (courget, tomaat, aubirgine, ui, pepers,...)
  • Sjalot, passata, balsamicoazijn, boter, provenÁaalse kruiden, pezo.
  • Pak tagliatelle

Bereidingswijze

Besmeer elke varkenssnede rijkelijk met pesto. Rol ze op en wikkel rond elk varkensrolletje 2 ŗ 3 plakjes Ganda-ham.

Verhit boter in een grote pan en laat de varkensrolletjes langs elke kant 2 min. braden. Kruid met pezo, dak af en laat 15 min. verder braden op een zacht vuurtje.

Laat ondertussen de fijngesneden sjalotten stoven in boter en dit gedurende 2 min. Voeg de groetenmix, de passata, de kruiden en enkele druppels balsamicoazijn toe naar smaak. Laat 10 min. verder braden. Afwerken met kruiden.

Schik een varkensroulade met saus en verse tagliatelle op elk bord.

Terug naar menu

Dessert met perziken

IngrediŽnten

(Voor 4 personen)
  • 220 g perzikschijfjes
  • 250 g magere yoghurt
  • suiker
  • 3 gelatineblaadjes
  • 4 ŗ 6 muntblaadjes

Bereidingswijze

Laat de gelatineblaadjes gedurende 15 min. weken in koud water. Laat de perzikschijfjes uitlekken en bewaar het sap. Hou een paar schijfjes apart als decoratie.

Verwarm 5 eetlepels perzikensap met 1 lepel suiker in een steelpan. Duw de gelatineblaadjes goed uit om het overtollige water te verwijderen en laat ze smelten in de siroop. Meng de perziken met de yoghurt en voeg al roerend de siroopbereiding toe.

Verdeel de bereiding over de coupes en laat 4 uur opstijven in de koelkast.

Garneer met een blaadje verse munt en een perzikschijfje.

Terug naar menu

Succes en smakelijk!

 

Laatste wijziging: 06/02/2012 - 22:21:48
(C) 2005 - 2018 - kwb gooik & strijland
Pagina 1292 keer bekeken en 1287 keer bezocht sinds 24/09/2006.
Naar boven