KWB Gooik & Strijland Taarten voor Valentijn versieren...  

Koken

Kookles (16 mei 2008) - KWB mannen nodigen uit...

Klik op een gerecht voor het recept of scroll verder naar beneden.

Hapjes

Witloofschuitjes met garnaal
Meng wat mayonaise onder de garnalen.
Beleg witloofblaadjes met een paar garnalen
Haring met mango
Snij de mango in blokjes. Snij de haring in stukjes.
Meng beide en dien op op een lepel.
Champignons ŗ la GrŤcque

IngrediŽnten

Voor een 10tal hapjes.
  • 400 g champignons
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • peper en zout,
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1/2 citroen
  • glaasje witte wijn,
  • 2 eetlepels tomatenmoes (puree)
  • gehakte peterselie

Bereidingswijze

Borstel de champignons schoon en snijd het steeltje er af en sij ze in schijfjes.
Verhit de olijfolie, snij de ui in ringen en fruit ze glazig in de olie. Voeg de champignons toe en laat ze 5 minuten meestoven. Kruid met peper, zout en knoflook-uit-de-knijper.
Voeg citroensap, witte wijn en tomatenmoes toe, zet het deksel op de pan en laat nog 5 minuten stoven.
Bestrooi met de peterselie en laat afkoelen in het kookvocht. Serveer op schaaltjes.

Terug naar menu

Voorgerecht
Witloofsla met gerookte eendenborstfilet

IngrediŽnten

(voor 4 personen)
  • 4 stronkjes witloof
  • 24 sneetjes gerookte eendenborstfilet
  • 1 jonagold appel
  • 2 soeplepels mayonaise
  • 2 soeplepels halfvolle yoghurt
  • 1 soeplepel witte wijnazijn
  • wat veldsla
  • wat kervel
  • pezo

Bereidingswijze

Meng de mayonaise met de yoghurt en de azijn tot een vinaigrette, kruid met pezo.

Snijd het witloof fijn. Snij de appel in blokjes.

Meng de appel, het witloof en de veldsla met de vinaigrette. Schik er de schijfjes gerookte eendenborstfilet rond en werk af met wat kervel.

Terug naar menu

Courgettesoep met mascarpone en gerookte zalm

IngrediŽnten

(voor 4 personen)
  • 3 courgettes
  • pakje gerookte zalm
  • 1 ui
  • 1 l kippenbouillon (2 blokjes / l water)
  • 80 gr mascarpone
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels groene pesto
  • blaadjes basilicum
  • pezo

Bereidingswijze

Snij de courgettes in blokjes (schillen is niet nodig).
Hak de ui in grote stukken.
Gerookte zalm in reepjes snijden.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot.
Ui toevoegen en gedurende 5 min laten stoven.
Blokjes courgettes toevoegen en 5 min verder laten stoven.
Bouillon toevoegen, kookpot afdekken en 20 min laten koken.

Mascarpone toevoegen en mixen.
Pesto toevoegen en nog even laten verwarmen.

Reepjes gerookte zalm toevoegen.
versieren met blaadjes basilicum.

Terug naar menu

Hoofdgerecht
Visstoofpotje

IngrediŽnten

(voor 4 personen)
  • 800 gr vis (zalm, wijting, roodbaarsfilet, etc)
  • 100 gr spekblokjes
  • 2 preien
  • 150 gr paddestoelen
  • 2 wortelen
  • 2 sjalotten
  • witte selder
  • 2 dl room
  • boter
  • 1 l visbouillon (2 blokjes visbouillon per liter water)
  • laurier
  • tijm
  • oregano
  • 1 teentje knoflook
  • peterselie
  • stokbrood

Bereidingswijze

Voorbereiding

Snij de vis in blokjes.
Snij de paddestoelen in 4.
Snij de prei in ringen.
Snij de wortelen in fijne reepjes.
Snij de witte selder in stukjes.
Knoflook fijn snipperen.
Sjalotten fijnsnipperen.
Peterselie fijnsnipperen.

Bereiding

Spekblokjes krokant bakken.
Verschillende vissoorten wokken.
Paddestoelen bakken.
Smelt boter in pot en bak er de stukjes sjalot, prei, wortel en selder in.
Overgiet met visbouillon en kruid met tijm, laurier, oregano.
Garen gedurende 20 min.
Room, spekblokjes en paddestoelen toevoegen.
Alles goed laten opwarmen.

Vis toevoegen..

Opdienen met stokbrood.

Terug naar menu

Dessert

IngrediŽnten

  • 500 gr. aardbei
  • 70 gr. suiker
  • 1 citroen
  • Sap van halve sinaasappel
  • Een takje citroenmelisse

Bereidingswijze

Pers de citroen en de sinaasappel. Was de aardbeien en snij ze in stukjes. Doe het sap, de suiker en de aardbeien bij elkaar en laat ongeveer 20 min. trekken. Opdienen met een bolletje vanille ijs en versier dit alles met takje citroenmelisse.

Terug naar menu

 

Laatste wijziging: 06/02/2012 - 22:21:50
(C) 2005 - 2018 - kwb gooik & strijland
Pagina 1594 keer bekeken en 1532 keer bezocht sinds 24/09/2006.
Naar boven