kwb gooik & strijland

K-Beleving

Wijk Kwakenbeek - Vruchtbaar KWB-oord.

In memoriam Richard Ameys

Reeds in de eerste herinneringen van KWB Gooik & Strijland kwam Richard als trouw KWB lid op onze lijsten voor.

Het is juist nu, in dit werkjaar 2009-2010, dat wij Richard als oudste KWB lid - 60 jaar lidmaatschap - hadden ingeschreven.

Gedienstigheid en nederigheid, echte KWB eigenschappen stond hij steeds voor.

Samen met de toenmalige verantwoordelijken werkte hij menige jaren mee aan de voorbereidingen van het KWB eetfestijn - toen waren er nog geen voorgebakken frietjes en bij KWB werden de patatjes zelf versneden. Rustig en vredig, vele uren werk. Ook bij het kuisen van de mosselen: soms speels, soms een kwinkslag, dikwijls onopvallend, gezellig samen. Richard was er steeds. Ook op het Sinterklaasfeest was Richard er telkens weer graag bij.

In die dagen, was er nog geen sprake van GSM of e-mail, maar door persoonlijk contact, en dit door het maandelijks bezoek, werd de Raak, bij alle KWB leden rondgedragen en geind. Telkens weer een welgekomen moment voor Richard om met zijn wijkmeester/vriend rustig een babbel te maken over het wel en wee in de buurt. Hij droeg ons KWB-ers echt een warm hart toe.

Richard, voor de vele jaren stille trouw aan onze KWB beweging willen wij je hier eren en danken. Wij blijven je herinneren en gedenken in gebed.
RUST IN VREDE.