kwb gooik & strijland

Programma

Werkjaar 2022 - 2023

Binnenkort verwacht!

Dit zijn de activiteiten die je van KWB Gooik & Strijland binnenkort kan verwachten. Zorg dat je er op tijd bij bent. We kijken er naar uit je te ontmoeten op een aantal er van.

Vergeet ook niet de activiteiten waar we eerder dit werkjaar van genoten te bekijken!!

Legende:

Uitnodiging Uitnodiging beschikbaar
Verslagje Verslagje beschikbaar
Fotokes Foto’s beschikbaar
Vrij 16 dec 2022
Kookavond 3
Derde kookavond van het werkjaar.
Kerstperiode '22
Gooikse kerststallentocht
Kwb gooik&strijland stippelt één of meerder wandeltochten uit langs de Gooikse kerststallen die opgebouwd zijn door de verschillende buurtcomités.

Meer info volgt later nog.

Vrij 10 feb 2023
Kookavond 4
Vierde kookavond van het werkjaar.
Don 16 feb 2023
Dartsavond
In samenwerking met kwb Leerbeek-Kester organiseren we een heuse dartsavond, waar iedereen eens kan komen proeven van het "vogelpik" spelletje.

Meer info volgt later nog.

Maart 2023
De echte marollen
Samen met Tochten van Hoop, gaan we op pad in de Brusselse Marollen: een typische volkswijk, buiten de eerste stadsmuren, waar een diversiteit aan mensen samen probeert te leven tussen antiquairs, restaurants en nachtclubs.

Meer info volgt later nog.

Vrij 24 mrt 2022
Kookavond 5
Vijfde kookavond van het werkjaar.

De partners van de kookmannen mogen mee aanschuiven.

April 2023
Workshop: Veilig op de fiets
Fietsen is gelukkig een gezonde en leuke activiteit en veel mensen hebben de fiets (her)ontdekt.

In deze workshop brengen we verkeerssituaties in beeld vanuit het oogpunt van de fietser. Naast de verkeersregels geven we nog praktische tips om het zelf veilig te houden op de weg.

Deze workshop bestaat uit een presentatie van een uur theorie en een praktijk van een uur fietsbehendigheid op lage en hoge snelheid.

Meer info volgt later nog

April 2023
Infoavond: Autogebruik in de toekomst
Op deze infoavond gaan we dieper in op de verschillende rijhulpsystemen en hoe ze correct te gebruiken. Daarnaast bekijken we wat we mogen verwachten van de zelfrijdende auto. Wie draagt de verantwoordelijkheid bij ongevallen, is een rijbewijs dan nog nodig, is een zelfrijdende auto betaalbaar en hoe zal deze evolutie onze mobiliteit veranderen? Tot slot openen we een debat rond de �Vlaamse Mobiliteitsvisie 2040� en de visie van experts: met slim geregeld verkeer en vervoer naar duurzaam verbonden mensen en bedrijven.

Meer info volgt later nog.

Mei 2023
De feelgoodshow - Thomas Smith
Comedian Thomas Smith staat al 23 jaar op de planken en behoort tot de crème van de Belgische stand-upcomedians. In 2000 was hij finalist was van Humo's Comedy Cup, en sindsdien maakte hij zeven solocomedyshows en was hij te zien in tal van tv-programma's. In deze speciaal voor kwb gecreëerde show brengt hij een verzamelwerk van topcomedy, met hier en daar een standpunt en diepgang.

In samenwerking met kwb Leerbeek-Kester.
Meer info volgt later nog.

Ma 29 mei 2023
Dauwtrip naar Halle
Dauwtrip naar Halle - Mensen op weg

Op Pinkstermaandag, 29 mei 2023, is onze federatie op weg naar O. L. Vrouw van Halle. Sinds enkele jaren combineert kwb gooik & strijland een mooie dauwtrip, kronkelend door onze mooie landschappen, met een bedevaart naar Halle.

Graag nodigen we jullie allen uit om ons op onze trektocht bij de start of onderweg te vervoegen. Zo kunnen we samen in groep, babbelend, keuvelend en in bezinning O. L. Vrouw van Halle bereiken.

Wat volgt is een voorlopig tijdschema en verloop van de wandeling, zoals dit in 2022 verliep. Wijzigingen onder voorbehoud. Hou de website in het oog voor de definitieve planning.

Hieronder vinden jullie ons tijdschema zodat vanuit de diverse parochies kan aangesloten worden.

Vertrek/aansluitingspunten+/-Tijd
Strijland-kerk: 4u45
Kapelleke Terlo: 5u00
Bosstraat-Edingsesteenweg: 5u20
Leerbeek-Parecia: kwb leerbeek sluit aan   5u30
Kester-Kerkhof: 5u55
Pepingen-Hoesnaek-Dreef: 6u35
Bellingen-Kattenhol: 6u50
Beert-dorp: 7u25

Hier bieden we alle deelnemers een lekkere koffie met een koffiekoek aan. Vandaar trekken we verder langs Elbeek, Beertsestraat en het St. Mariaziekenhuis. Uiteindelijk bereiken we rond 8u45 Halle.

Vanaf 9u00 sluiten we aan bij de grote groep van de federatie voor de misviering in de basiliek te Halle gevolgd door de Weg- Om voor wie de conditie het nog toelaat.

Kwb heet jullie van harte welkom.

Wie heeft er zin in een alternatieve bedevaart? Kom mee en geniet van de mooie uitzichten en het krieken van de dag.

Gelieve bij deelname een seintje te geven aan:
Danny Vergauwe - Tel: 054/56.89.18
Leo Van Lathem - Tel: 0478/38.36.07