kwb gooik & strijland

Foto-album

Stadsbezoek aan Tienen en Hoegaarden

Beginnen doen we op de Grote Markt van Tienen. Hier de grote kerk naar Frans model. Helaas was het geld op en verschenen niet in alle nissen beelden. Binnenin de kerk. Stadhuis van Tienen.
Zicht op de grote markt. Vooraan de grote kerk, in de achtergrond de Sint-Germanius kerk. Bezoek aan het suikermuseum van Tienen. De museum medewerker legt uit hoe je de audio gids moet gebruiken. Met suiker maak je taarten... ...deze zijn wel wat groot uitgevallen.
De gids vertelt wat weetjes over Tienen. Onderaan de trappen naar de Sint-Germanius Kerk. Prachtig houtsnijwerk in deze kerk. De volgende stop is het Kouterhof in Hoegaarden. Hier zullen we het middag- en avondmaal nuttigen.
Na de middag volgen we de gids door Hoegaarden. Het leek wel of hier vroeger overal werd gebrouwen!
Natuurlijk moeten we de huidige brouwsels van Hoegaarden ook proeven. Er is meer dan alleen de Witte! Mieke vertelt enthousiast over de brouwerij/café die ze samen met haar man Jan runt in het Nieuwhuys. Ze serveren hun eigen bieren: Alpaide, Rosdel en Huardis.
Het Kapittelhuis in Hoegaarden Het kleine Biermuseum in het kapittelhuis.
Binnen in de kerk van Hoegaarden. Afsluiten van de wandeling doen we in de Venetiaan.
Thomas probeert de pomp op het plein van Hoegaarden. Er komt alleszins geen bier uit, zelfs geen water... Terug in het Kouterhof. Hier brengen we ook een bezoekje aan het aanliggende museum: het Witte Geb(r)ouw. Klaar voor het avondmaal.
Nadien gaan we allen naar huis met een flesje van het alom gekende witte bier.
Een dikke merci voor allen die er bij waren voor de compagnie en vooral aan Mireille en Urbain van Pasar Gooik om deze mooie dagreis te organiseren!

   Toon de foto's >