kwb gooik & strijland

Foto-album

Daguitstap naar Zeeland - 24 april 2010

De dagtrip naar Zeeland beginnen we met een bezoek aan Imkerij Poppendamme We worden verwelkomd met een honingkoek en kopje koffie.
Dan volgt het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes... ... dat wil natuurlijk niemand missen.
Hoewel, Kenneth is niet zo geinteresseerd. Maar dat zal nog wel komen. De imker legt alles netjes uit. Dia's illustreren de uiteenzetting.
Om een korf te openen trek je best wat bescherming aan. Het glaasje honingwijn nadien wordt gretig meegenomen.
Bijtjes komen terug van hun vlucht en brengen nektar mee, waar nadien honing van komt. En dat wriemelt en kruipt maar door elkaar. Het honing winkeltje valt bij iedereen wel in de smaak.
Om de wintermaanden door te komen, worden wassen honingraten omgetoverd... ... tot kaarsen in de vorm van een bijenkorfje. Tulpen uit Zeeland.
Familie Herremans.
Het erf is bedekt met zeeschelpjes i.p.v. grint. Marise en Vanessa zoeken een aantal mooie examplaren uit. Kevin heeft een oester gevonden... of toch niet. De dames willen wel eens naar de speelplaats kijken.
Bruin de beer zit aan de ingang Voila, de imkerij zit er op. Aankomst in Vlissingen. Bezoek aan de toren en het onderwatermuseum van Het Arsenaal.
Maar eerst iets gaan eten.
Piraten zijn geen gewoon mannen.
Een anker kan ook dienst doen als wip. Schip ahoi maatjes. Kapitein Kevin klieft door de baren.
Terwijl wij een bezoekje aan de toren brengen, blijft Jean rustig beneden wachten. De jachthaven van boven gezien. Prachtig uitzicht over de haven en de stad van Vlissingen.
Zou dit een boot van de brandweer zijn die zijn spuit eens probeert?
Een landbouwsalon in open lucht. De toren bevindt zich rond de 70m hoogte. Gelukkig kan je de lift nemen. 
Iedereen geniet van het uitzicht en gaat op zoek naar leuke dingen in het landschap.
Bezoek aan het onderwatermuseum van het Arsenaal. Deze krab steekt zich alvast een beetje weg. Het is niet helemaal duidelijk, maar er staat:
Lichtgevende kwallen.
Voor wie eens zelf in een aquarium wil zitten zonder nat te worden.
Emiel bekijkt het allemaal eens rustig. Kleine haaitjes... ... gelukkig zitten ze achter glas
Allez hup, terug de bus op om naar Middelburg te trekken.
Daar bezoeken we de stad met de paardentram.
Middelburg is gaststad voor koninginnedag op 30 april 2010. De voorbereidingen om koningin Beatrix te ontvangen zijn al genomen. De fonteinen spuiten oranje water. Die oranjegekte toch. Schooon jachtje. Zo eentje wil ik ook nog wel.
Marise doet Zzzzz Een huis met Brussel boven de deur. Chauvinistische gevoelens borrelen boven. BelgiŽ. Ondanks BHV...
Nog even vrij in Middelburg. Kevin heeft al een stoel gevonden. Bon, de dag zit er alweer op. We wachten met z'n allen op de bus.
Ondanks de mountainbike banden (Schwalbes voor de kenners!) die er op liggen, zou ik met deze fiets niet aan de 24h van Kester beginnen
De poes kijkt wat vreemd: wat is al dit kabaal hier beneden? Daar is de bus. Voila. Het was een mooie dag. KWB Gooik & Strijland wenst Marleen en Danny te bedanken om de reis in elkaar te boksen en te verkennen. We gedenken ook Christophe die helaas ziek thuis moest blijven.

   Toon de foto's >