kwb gooik & strijland

Foto-album

Bedrijfsbezoek Milcobel en Last Post (Ieper) (25 april 2017)

Dinsdag 25 april 2017. Milcobel te Moorslede (W-Vlaanderen) We worden verwelkomd met een lekkere koffie. Uitleg en schets van het bedrijf en zijn activiteiten.
Bezoek aan de fabriek. HygiŽne en veiligheid zijn belangrijk. Dus een jasje, een mutsje, schoenovertrekken en een veiligheidsbril. Pascal dacht dat je ook gesluierd moest zijn...
De fabriek is heel erg geautomatiseerd.
Vers van de (kaas)pers. Hier worden de kazen en de planken automatisch gekeerd.
En dan rijpen ze weer verder. Sommige soorten zelfs 15 maand! Na het bezoek, toch eens proeven van de kazen ook bij een lekker biertje.
Daarna gaan trokken we naar Ieper voor het avondeten.
Daar is de soep. Aanvallen!
Mmh, een lekker slaatje. Frietjes met carbonade. Dit ziet er nog beter uit eigenlijk. De trip wordt afgesloten met het bijwonen van de Last Post in Ieper.
De leeuwtjes aan de ingang van de poort zijn net teruggekeerd voor eventjes uit AustraliŽ. De indrukwekkende ceremonie gaat van start.
Ook kwb gooik & strijland gedenkt de gesneuvelden van De Grote Oorlog. Danny, Marcel en Leo leggen in naam van onze vereniging een krans neer. Bedankt aan Danny en Marleen om het Ieper gedeelte in goede banen te leiden. Bedankt aan Leo voor het bezoek aan Milcobel te regelen. Bedankt aan iedereen die mee was en er ze een mooie dag van maakte.

Terug    Toon de foto's >