kwb gooik & strijland

Foto-album

Koken voor Kids - Croque en Co (16 april 2016)

Dit jaar werden er croques gemaakt. De opkomst van de kids was wat minder, maar zij die er waren waren heel gemotiveerd! Al gauw was het jongens en meisjes apart. Valentin en Nicolas waren zelfs van Gent afgezakt om te komen koken in Gooik! Nicolas vliegt er direct enthousiast in. Valentin legt een laagje kruidenkaas.
Jozefien is goed bezig met plakjes Brie te snijden. Niet gemakkelijk want dat is van die kleverige kaas. Charlotte snijdt met hoge precisie ultra dunne schijfjes appel. Iedereen is druk bezig en aan de slag. Goedele helpt Jozefien een handje met die tegendraadse Brie.
De appeltjes worden gebakken in olie. Jozefien kijkt gefascineerd toe. En hopla, vertrokken om de tweede soort croques te maken.
Waw. Wat een stapel croques! Valentin inspecteert zorgvuldig het potje honing.
Nog even het recept checken.
Mmh, dat ziet er lekker uit. Charlotte heeft voor iedereen een snoepje mee. Nicolas wil er alvast 1, 2 of 3.
Oeps. Valentin was even iets te kwistig met de kruiden. Klaar. Tijd om de zaal te schikken voor de gasten. Elk bokst een mooi menukaartje in elkaar.
Croques maken brengt ook wel een beetje afwas mee. Johan wast af, de kids drogen af. En daar zijn de ouders. Ze komen mee genieten van de croques.
De kids zijn terecht trots op wat ze klaar gemaakt hebben en leggen het uitvoerig uit aan hun gasten. Kleine chef koks in spe. Voor de laatste soort croques moeten er spiegeleieren gebakken worden. Valentin is er gek op. Het eerste eitje was eerder een ommelet, maar na een trucje van Johan, bakt hij lossen door spiegeleieren aan de lopende band. Koken voor Kids was dit jaar een mini editie. Daardoor hadden de kids zowaar een persoonlijke begeleider. Er was een heel leuke sfeer en ze hebben een amusante namiddag gehad.
Bedankt aan Charlotte, Jozefien, Valentin en Nicolas om mee te doen!
Bedankt aan Goedele en Johan om deze editie dit jaar terug in elkaar te steken én toch door te laten gaan ondanks de lage opkomst.

Terug    Toon de foto's >