kwb gooik & strijland

Foto-album

Bedrijfsbezoek aan Colruyt - 13 Maart 2009

Vandaag kiest KWB Gooik & Strijland voor een bezoek aan Colruyt, een groot bedrijf dat klein_begon. Bij aankomst moet iedereen een bezoekersbadge opspelden... De badge van Jef heeft wel een eigen willetje.
Vital vindt die badge ook maar niets. Ook René en Leo zijn er bij. In de achtergrond probeert Josephine de hoed van Valeer eens uit.
Hippoliet en een vrolijke Frans, tesamen met hun echtgenotes, kijken uit naar het bezoek. Valeer zegt: diene hoed is voor gene kou te krijgen straks bij het bezoek aan de diepvriesruimte. KWB organisator Willy Lichtert loodst de 40 bezoekers veilig binnen. Colruyt ontvangt de bezoekers en biedt hen een drankje aan.
Het bezoek wordt geleid door een deskundige gids. Hier worden de sinaasappelen in kleinere hoeveelheden herpakt.
Via een koptelefoontje, zit de gids  bij ieder persoonlijk in zijn oor en is alles goed te volgen. De afdeling waar kaas wordt versneden.
Zo hoog, groot en koud dat dat hier is. Een bezoekje aan de opwarmingsruimte doet deugd. Geweldig hoge stapels met bakken om fruit in te leggen. Deze moeten allen netjes zijn ... Gelukkig moeten de Colruyt mensen de afwas niet zelf doen. Daarvoor hebben ze deze enorme afwasmachine. ... geen straf bier, wel lekker fruit..
De order picking robot in actie. De machines kiezen zelf de bestellingen voor de winkels. 's Avonds rusten en overleggen ze. Colruyt staat ook bekend als een groen en ecologisch bedrijf. Je kan er bvb. per firmafiets milieuvriendelijk naar 't werk.
Ze durven investeren en gaan voor zuinig energie gebruiken. Dit is NU noodzakelijk voor ons en onze volgende generaties. Colruytgidsen Michel en An bezorgden ons enkele gemoedelijke, prettige en vooral leerrijke uurtjes. Dankjewel. KWB nodigt ons uit naar De Cam (Gooik). Bedankt, tot ziens en gezondheid KWB. Achteraf werd er nog wat nagepraat in de Cam...
.. bij een natje ... ... en een droogje

Terug    Toon de foto's >